vum-logo-header-BG
Това е история от Ави Пател, който е студент по магистърска програма във ВУМ, споделена пред един от най-популярните вестници в провинция Гуджарат, Индия.
„Въпрос на гордост е да видите как един индийски фестивал се превръща в забележителност на световния празник с милиони хора, които играят, танцуват и празнуват с цветове! Въпреки че фестивалът има своите корени в Северна Индия, той определено е докоснал сърцето на света.
По подобен начин на Деня на Dhuleti, Ави Пател, млад индийски режисьор и още 4 индийци, учещи във Висше училище по мениджмънт във Варна, празнуваха Холи, популярен древен индуистки фестивал с приятели от различни части на света, които учат в университета. А фестивалът на индийската култура се наслади на всички заедно.
Варна е град в България, където много малко индийци могат да бъдат намерени на една ръка разстояние и е въпрос на голяма гордост, че това място празнува древните празници на Индия.
Индра, Вивек, Соня и аз си спомнихме за нашите фестивали в страна далеч от родния ни град и решихме да споделим с приятелите си от други страни за този фестивал. Отидохме в стаите на всички наши съученици, живеещи в общежитието, и им разказахме за традициите в празнуването на Dhuleti. Беше страхотно време, прекарано заедно и всички, независимо от коя страна идват, се насладиха на този древен фестивал на Индия и приеха определението „Vasudhaiva Kutumbakam“ (Светът е семейство!). Искам да изкажа сърдечната си благодарност на всички приятели от различни страни, които празнуват заедно с нас.“

By Admin