vum-logo-header-BG

Студенти и преподаватели от Висше училище по мениджмънт проведоха незабравимо 10-дневно учебно пътуване (study trip) в Япония. Посещението включваше градовете Токио, Киото, Осака, Нара, Нико и Кавазаки.

Следвайки основната цел на пътуването, а именно изследване и анализ на японския бизнес модел и модела на управление на големите корпорации в страната на изгряващото слънце, студенти и преподаватели логично посетиха една от централите на японския икономически гигант – корпорацията Тошиба в град Кавазаки. Те имаха възможността да почерпят опит от ключови мениджъри на световния лидер и иноватор в разработката и внедряванетото на високи технологии. Презентации пред българската група направиха г-н Масахиро Огура, ръководител на екипа за международно сътрудничество в департамента за връзки с държавни структури и чуждестранни партньори и г-н Кенсуке Сузуки, генерален мениджър в отдел „Енергийни системи“. Срещата продължи с въпроси и дискусии, както и посещение в музея към Научния център на Тошиба.

Изключително интереснo и ползотворнo бе и посещението в една от водещите компании в сферата на хранителната индустрия Meiji Corporation, където студентите на ВУМ се срещнаха и разговаряха на различни теми с г-н Николай Падарев от Международния отдел на компанията.

Голяма чест за всички бе срещата с Н.Пр. Борислав Костов – посланик на Република България в Япония и г-н Красимир Иванов – съветник по търговските въпроси към българското посолство. Посланик Костов разказа за развитието на българо-японските отношения, както и за протеклите и предстоящите посещения и прояви за развитие на сътрудничеството между двете страни. Със завладяваща презентация, г-н Иванов представи спецификите на японския бизнес модел, след което проведе дискусия със студентите.

ВУМ традиционно организира учебни пътувания за своите студенти в магистърската програма по бизнес администрация (Master’s Degree in Business Administration (MBA Programme), както и за проявяващи интерес студенти от бакалавърските програми, с цел опознаване на реалната работна среда във водещи световни бизнес организации и придобиване на ценен опит, спомагащ за кариерното развитие на обучаващите се бизнес мениджъри и предприемачи. Обичайно, тези визити са в азиатски държави с развита бизнес индустрия, като през последните няколко години са реализирани учебни пътувания в Сингапур, Тайланд, Малайзия, Китай, Виетнам и Южна Корея.

VUM study trip to Japan 2019 Study trip Japan 2019

By Admin