vum-logo-header-BG

Студентите на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) се включиха в спортните състезания между университетите във Варна  в периода 13-ти – 27-ми април 2018 г. От ВУМ взеха участие младежи от България, Франция, Финландия, Турция, Украйна, Ирландия, Италия, Русия, Казахстан в спортове като баскетбол, лекоатлетически крос и боулинг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При кроса на 2000 м. , ВУМ заслужено спечели 3-то място по със състезател Джереми Самараз от Франция. Интерсно е да се отбележи, че въпреки по-слабата си подготовка и неподходящите спортни обувки за бягане, но силното си желание, освен останалите участници от ВУМ в бягането се включи и Джеси Кокко от Финландия, който бе на 18-то място от повеч от  40 състезателя, които бягаха. Кросът за мъже и за жени се проведе в Морската градина на гр. Варна на 14-ти април.

Второ място за отбора ни по боулинг взеха студентите Ерджан, Еге, Савелий, Никита и Димитрий. Въпреки големите шансове за първо място, Медицински университет Варна (МУ) изпревари ВУМ с последните игри и резултатите бяха 1002 т. за МУ срещу 823 т. за нашето висше училище. Трети бяха Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“ със 763 точки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Достойно представяне и заслужени сертификати за тимът ни по Баскетбол. Той беше в състав от студенти от България, Италия, Турция, Белгия и Франция. Студентите водени от капитана Омер получиха награда за Феър плей от организаторите на турнирите – Дирекция спорт към Община Варна. Въпреки силните отбори, някои от тях съставени от състезатели, които всъщност участват и в професионалната лига на България, нашите състезатели изиграха всички мачове. След малшанс за 4-то място, след повеждане срещу тимът на Технически университет – Варна, те взеха 5-то място от общо шест отбора при мъжете.

Състезателите на ВУМ, заедно с участниците от другите университети във Варна получиха медалите и купите си на церемония по награждаване, която се проведе в залата на Юнашки салон на 28.04.2018 г., организирана от Община Варна – Дирекция спорт.

За повече информация: Павел Йорданов – 0885 398 663

By Admin