vum-logo-header-BG

източник: www.cardiffmet.ac.uk

Cardiff Metropolitan University бе удостоен с изключително престижната титла Университет на годината 2021 от Times Higher Education.

За 17-та година наградите за висше образование на Times са акцент в академичния календар и отбелязват на най-добрите в сектора на висшето образование в Обединеното кралство и Ирландия.

Наградата утвъждава постиженията на Cardiff Met през учебната 2019/20 година и начините, по които университетът се е утвърдил като прогресивно ориентиран към ценностите с отличен студентски опит, култура на персонала и въздействащи изследвания и иновации. Лидерството и проактивният подход на управление под въздействието на пандемията от коронавирус също бяха подчертани като характеристики за изключителното представяне на Cardiff Met. Този успех на университета се доказва и от траекторията на растеж, диверсификация и подобрение, подкрепени от устойчиви финанси, като Cardiff Met се счита за най-финансово устойчивия университет в Уелс от Wales Governance Centre през 2020 г.

Говорейки за това изключително постижение, президента на Cardiff Metropolitan University, професор Кара Айчисън сподели: „Цялата общност на Cardiff Met е абсолютно щастлива, че спечели това, което се счита за една от най-значимите награди в сектора на висшето образование в Обединеното кралство.

„Тази награда признава и възнаграждава ръководния от ценности характер на нашия университет и значителните подобрения във всички области на представяне през последните години.

„Спечелването на тази национална награда постави Cardiff Met на картата на университетите в Обединеното кралство от висок калибър и се основава на скорошния ни успех в различни съревнования и присъждането на титлата Уелски университет на годината 2021 от The Times и The Sunday Times Good University Guide.

„Искам да благодаря на всеки отделен член на персонала за ролята, която изиграха в създаването на устойчив, амбициозен и глобален университет с високи постижения.

Председателят на Съвета на директорите Джон Тейлър добави: „Това е забележително постижение, което следва стъпките на редица забележителни успехи тази година.

„Искам да повторя президента като благодаря на всички членове на персонала за тяхната постоянна отдаденост и, разбира се, на студентите, чийто ангажимент към ученето остава постоянен през тези трудни времена.“

Университетът, под ръководството на професор Кара Айчисън, работи за седем смели приоритета, които бяха определени в стратегически план през 2016/17 г. и обновени през 2019/20 г. в отговор на пандемията.

Тези приоритети са насочени към справяне с търсенето на студенти и нуждите на индустрията чрез създаване на Cardiff School of Technologies в партньорство с бизнеса за подкрепа на нарастващия брой дигитални и технологични компании, обединяващи се в Кардиф. През 2020 г. университетът също така стартира три глобални академии за разработване на интердисциплинарни, международни и въздействащи изследвания и следдипломно образование, за да се справят с някои от най-задълбочените предизвикателства, засягащи ни на местно, национално и международно ниво. Глобални академии за здраве и човешко представяне; Наука за храните, безопасност и сигурност; и Human Centered Design обединяват силните страни в образованието, научните изследвания и иновациите, за да осигурят подобрения в икономиката, околната среда и здравето и благосъстоянието на индивида и обществото.

Наградата също така признава как общото удовлетворение на студентите се е подобрило от три процента под средното в Националното проучване на студентите за 2015/16 г. до два процента над средното през 2019/20 г. Със студентите, които се възползват от Cardiff Met EDGE към учебните програми, с фокуса си върху етични, дигитални, глобални и предприемачески умения и опит, университетът също влезе в топ 40 през 2019/20.

В допълнение към подобряването на опита и резултатите за студентите, Cardiff Met донесе културна промяна, като даде приоритет на здравето, благополучието, равенството и многообразието, както се вижда от резултатите от проучването на персонала на Capita за 2020 г., което показа, че 96% от персонала са съгласни, че Cardiff Met е добро място за работа – при средно за сектора от 87 на сто.

By Admin