vum-logo-header-BG
[siteorigin_widget class=“Thim_Heading_Widget“][/siteorigin_widget]

Председателят на Студентския съвет към Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ – Даяна Великова, и Даниел Парушев – председател на Национално представителство на студентските съвети /НПСС/ проведоха работна среща, в която обсъдиха впечатленията и мненията на студентите ни относно обучението в онлайн среда.

Даниел Парушев направи ексклузивно посещение във ВУМ с цел да се запознае по-отблизо с предимствата, които предлага Висшето училище на български и международни студенти.

Освен теоретичните знания, които придобиват студентите в сферите бизнес мениджмънт, маркетинг, информационни технологии, туризъм и хотелиерство, гастрономия и кулинарни изкуства, председателят на НПСС остана впечатлен от професионалните тренировъчни кухня и ресторант, където студентите ни по Кулинарни изкуства се обучават и придобиват практически умения заедно със стажовете си в ресторанти с Мишлен звезди.

Образователните алтернативи в онлайн среда по време на извънредната обстановка, насърчаването на млади хора, българи и чуждестранни студенти, към качествено образование в България и възможностите да се развиват като професионалисти, както така и Стратегията за висшето образование за периода 2021-2030 са важни теми, които касаят Студентски съвет към ВУМ.

В допълнение, едни от важни теми обсъдени по време на работната среща бяха възможността за отпускане на стипендии от държавата за частните университети и намаление на лихвата за студентските заеми. Предложения, които скоро ще бъдат поднесени пред Министерство на образованието и науката.

Висше училище по мениджмънт оценява усилията на Националното представителство на студентските съвети да включи частните университети към своите инициативи и предложения.

By Admin