vum-logo-header-BG

Първата онлайн сесия, организирана от българския екип по проект CULINART се проведе на 26.05.2021. Темата, която нашите шеф инструктори от Института за кулинарни изкуства на ВУМ представиха и демонстрираха през първия ден, беше фокусирана върху занаятчийската храна и технологиите в кухнята. Нашите студенти от 6 различни държави: Испания, Италия, Португалия, Франция, Турция и България се присъединиха към пилотни онлайн обучителни сесии, проведени от партньорите по проекта на различни теми. Шеф Станислав Кубарев водеше практическа тренировка за приготвяне на традиционен български хляб, наречен „погача“.

През втория ден от обучението (27.05.2021) програмният директор на Института за кулинарни изкустваШеф Хю Бутен и Шеф Станислав Кубарев показаха практическа демонстрация. Студентите приготвиха традиционна българска овчарска салата и пушена риба с традиционна картофена салата, използвайки специфични техники и технологии.

През третия ден от обучението (28.05.2021) се разгледа темата „Занаятчийската срещу индустриалната храна. Оборудването на една кухня„.

Следвайте нашият Instagram профил за видеа на живо и други интересни моменти https://www.instagram.com/culinaryartsinstitute/ .

Видео от Ден 1

Видео от Ден 2

Повече информация за проекта CULINART, можете да откриете на https://culinart-europe.eu/

Снимки от процеса: