vum-logo-header-BG
novini-bg-vum

Приключи учебната визита на студентите от 11 университета в Кралство Бутан, Камбоджа, Малайзия, Тайланд и Филипините в Кампус Добрич на Висше училище по мениджмънт. След като почти месец се обучаваха в различни модули, в петък (01 юли 2022) те получиха своите сертификати лично от ректора на ВУМ доц. д-р Тодор Радев.
Освен учебните занимания, в рамките на престоя си студентите имаха възможността да се насладят на редица културни забележителности, оживеното българско Черноморие и летен живот. Преди да отпътуват към родните си места те споделиха, че наред с новите знания са спечелили и приятели, научили са много за България и са щастливи от преживяното и постигнатото в последния месец.

Учебната визита се осъществи по проект, в който варненският университет е водещ партньор. „Furthering International Relations Capacities and Intercultural Engagement to Nurture Campus Diversity and to Support Internationalisation at Home“ или накратко FRIENDS обединява усилията на четири университета от България, Унгария, Полша и Турция за насърчаване процеса на интернационализация на висши учебни заведения от партниращи по програма „Еразъм+“ страни.
Основна цел на проекта е да развие глобалната компетентност на студентите във висшите учебни заведения от партниращите азиатски страни, посредством интегриране на познание и „усещане“ за спецификата на междукултурните измерения във формалната учебна програма и неформалната образователна среда на университетите.

[nemus_slider id=“45347″]

By Admin