vum-logo-header-BG
novini-bg-vum

С емоционална церемония и пленяваща атмосфера бе открита новата учебна година във Висше училище по мениджмънт – Варна. Сред основните акценти на събитието бе темата за интернационализацията и международната и мултикултурна среда, която осигурява на своите студенти варненският университет.

През настоящата 2022/2023 година обучението си в бакалавърски и магистърски програми на ВУМ започнаха студенти от 27 държави от 5 континента (Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка), като по този начин общата бройка на представените националности във висшето училище надхвърли 50.

Събитието бе открито с тържествено слово на заместник ректора по научноизследователска дейност проф. д-р Станислав Иванов, който сподели с присъстващите удовлетворение от постигнатите успехи през изминалата година и пожела на всички нови студенти да се възползват максимално от възможностите, които предоставя институцията – висококачествено образование, практически опит още в процеса на обучение, мултикултурна среда, позволяваща опознаване на разнообразието от националности, създаване на контакти и приятелства и безброй забавни моменти в рамките на студентския живот.

Поздравителен адрес от името на кмета на община Варна г-н Иван Портних бе връчен от г-жа Лилия Христова – Директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна. С мотивиращи речи към студентите, в събитието участваха и проф. Крейг Уебстър от Ball State University, Индиана, САЩ и г-н Емре Кириш – Мениджър на Aqua House Hotel and Spa, Св. Св. Константин и Елена. Сред официалните гости бе и г-жа Милена Ангелова – директор на „Алианс Франсез“ – Варна, която бе впечатлена, че за поредна година близо 30 студента от Франция са избрали Висше училище по мениджмънт за провеждане на своята мобилност.

По традиция думата бе дадена и на студентите. От името на студентската общност своите нови колеги поздрави Мигел Кангома от Мозамбик – студент в магистърска програма по бизнес администрация. Емоционален момент бе изказването на Беартиз Мария Краузе де Рамос от Бразилия от бакалавърската програма „Международен бизнес и мениджмънт“, която разказа за своя роден град в южно-американската държава. Според думите на Беатриз, тя е първият жител на малкото населено място, който е заминал, за да получи образование в чужбина. В тази връзка, младата студентка дари официално флага на родния си град на университета, който се очаква да се превърне в неин втори дом.

В края на церемонията всички присъстващи се събраха за обща снимка, в която да увековечат трепета и емоциите, които носи всяко ново начало.

Целият екип на Висше училище по мениджмънт поздравява всички студенти с началото на новата академична година и им пожелава много нови знания, силна воля и упоритост и разбира се – незабравими емоции!

Скъпи студенти,

Всички ние се надяваме да Ви накараме да се почувствате част от голямото ни международно семейство и да Ви покажем, че не сте сами в това приключение. Целият преподавателски и административен екип е с Вас във всяка крачка напред…

Благодарим Ви за доверието и това, че избрахте нас, за да вървим заедно по пътя към успешно житейско и кариерно развитие!

Vivat academia, Vivant professores!

 

[nemus_slider id=“45975″]

By Admin