vum-logo-header-BG

Това стана ясно на вчерашната среща на доц. д-р Тодор Радев с Министъра на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова.

Министър Шалапатова посети бистро „Академика“ и се запозна с идеите и реализацията на „Академика – ВУМ“, пилотен за България проект за социално развитие и устойчиво и здравословно хранене, разработен и иницииран съвместно от Висше училище по мениджмънт и Международен колеж, с финансовата подкрепа на Агенцията за хората с увреждания. Тя оцени положително и изрази силно впечатление от дейността на бистрото, което е дом на Център за защитена заетост “Кредо“, първи във Варна и втори в България център, осигуряващ адаптирано и защитено работно място за хора в неравностойно положение.

В рамките на визитата на социалния министър, доц. Радев сподели идеи за реализиране на нови социални проекти, които в следващите месеци ще представи пред екипа на Министерство на труда и социалната политика.

Повод за посещението на министър Шалапатова във Варна бе организираната от ДЦПЛУ ”Ривиера” дискусия на тема “Взаимодействие между социалните услуги и социалните предприятия“, която се проведе по-рано през деня. На проведения работен обяд в бистро „Академика“ присъстваха още членове от екипа на МТСП, представители от Агенция за социално подпомагане и Дневен център „Ривиера“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *