vum-logo-header-BG

Делегация от университета Канагава в Япония посети днес Висше училище по мениджмънт във Варна. Вицепрезидента на партньорския университет проф. Сатоши Охаши и колегите му г-н Тошиаки Хатогаи, асистент мениджър на международния център и програмен координатор за изходящи програми и г-жа Хитоми Имаи, програмен координатор за входящи програми се срещнаха с президента Доц. д-р Тодор Радев и представители на ръководството на ВУМ да обсъдят възможностите за сътрудничество.

Дневният ред на срещата включваше теми за засилване на текущото двустранно сътрудничество и обсъждане на потенциални нови пътища за сътрудничество, включително партньорство и сътрудничество в рамките на Програмата за международна кредитна мобилност Еразъм+.

Гостите се запознаха с образователните възможности и удобства, които ВУМ предоставя на своите студенти и получиха информация и опит от първа ръка от студентката от университета Канагава Мию Секи, която в момента следва една година от обучението си във Висше училище по мениджмънт като мобилен студент.

Университет Канагава е един от най-добрите частни университети в град Йокохама, Япония. Основан през 1928 г., Канагава се превърна в една от водещите институции за висше образование в Япония, с общо 20 000 студенти в своите седем бакалавърски факултета, девет висши училища и свързани прогимназии и гимназии, както и над 220 000 възпитаници, активни във всяка област .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *