vum-logo-header-BG

Днес студентите от 3ти курс от специално Гастрономия и кулинарни изкуства и Хотелиерство и кулинарни изкуства проведоха традиционното обучително пътуване, част от модула „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“. Комфортните минибусове на нашите добри партньори от Топ Рент-а-кар отведоха групата студенти до Балчик, където се намира най-голямата от трите производствени бази на ЗИВ ЕООД. Там нашите любезни домакини показаха продуктовите линии за бисквити, вафли, сухи пасти и солети. Студентите с интерес разгледаха автоматизираното производство на сладкарски изделия и разговаряха със служителите. Как се създават иновативни хранителни продукти, какви са стъпките за лансирането на пазара, какво да правим при евентуален неуспех – тези и много други въпроси дискутираха студентите по време на обиколката на фабриката. Главният технолог инж. Георги Рафаилов подробно обясни и демонстрира всеки елемент от производствените линии, както и специфичните подробности, свързани с произвеждането на нови продукти.

След кратка почивка и дегустация на продуктите на ЗИВ ЕООД групата се отправи към следващата си цел – Медена къща Михови, с. Прилеп. Там, сред тишината на Батовската гора студентите се насладиха на превъзходните био продукти от мед, подготвени от семейната ферма Михови. Освен любопитни факти за пчеларството и производството на мед, студентите се запознаха и опитаха местни традиционни деликатеси, приготвени на базата на пчелни продукти.

Цялото пътуване протече изключително приятно, благодарение на неоценимото съдействие на Топ Рент-а-кар, които подкрепиха студентите като осигуриха транспорта за това образователно пътуване. Удобните чисто нови минибусове и отличното обслужване допълниха чудесното преживяване от този слънчев ноемврийски ден.