vum-logo-header-BG

Съвременното образование не се ограничава до теория в класната стая година, след година, а е комбинация между знания и опит, учене и практика, търсене и намиране, опознаване и разбиране. Като иноватор в сферата на висшето образование, Висше училище по мениджмънт (ВУМ) предлага набор от актуални специалности с практически ориентирано обучение.

През септември 2023 година, в кампуса на университета в град Добрич ще стартират три програми с обучение на български език – Хранителни технологии в кулинарните изкуства, Педагогика на обучението по хотелиерство и ресторантьорство и Педагогика на обучението по икономика и мениджмънт.

Освен висококачествено образование, ВУМ предлага модерна база за обучение, добре оборудвано просторно общежитие, както и достъпни такси. Нещо повече, ако студентът е силно мотивиран и трудолюбив, има желание за развитие и определено ниво на познания по английски език, университетът ще му предостави възможност сам да възстанови семестриалните си такси, посредством провеждане на практически стаж.

Как става това?

В рамките на обучението си в избраната бакалавърска програма, студентите имат възможност да проведат практически стажове в редица европейски държави с обща продължителност до 12 месеца. Благодарение на богатата и разнообразна мрежа от активни международни партньори на ВУМ, нашите възпитаници работят с едни от най-добрите работодатели в съответната сфера. По този начин те получават реална възможност да създадат контакти, да почерпят умения и опит в реална среда и да положат основите на бъдещата си успешна реализация. Практическите стажове се организират от Кариерен център на ВУМ  и са финансирани по програма Еразъм+, т.е. за всеки месец проведен стаж, студентът получава над 700 евро финансиране от програмата (в зависимост от държавата) или над 8000 евро, в случай че студентът се възползва от целия период от 12 месеца, в които има право да провежда практическо обучение. Не са малко и работодателите, които предоставят допълнителни бонуси като настаняване, изхранване и/или заплата.

Реално, при силна мотивация и активност, всеки обучаващ се може да завърши с диплома за висше образование, богат набор от знания и практически опит, реализирани професионални контакти и автобиография и дори със спестени пари J

Повече за специалностите, предлагани в кампус Добрич на Висше училище по мениджмънт:

Хранителни технологии в кулинарните изкуства

Специалността комбинира знания и умения в три основни направления – кулинарни изкуства, хранителни технологии, бизнес науки и гостоприемство като предоставя задълбочени познания за храните, кулинарните процеси и науката, която обяснява тяхното протичане. Тя запознава студентите с принципите на здравословното готвене и функционалните качества на храните, развива тяхната креативност, дава им възможност да експериментират и създават нови ястия и вкусови преживявания и да прилагат авангардни техники на кулинарна обработка на храните. В допълнение, бъдещите специалисти придобиват компетенции в областта на икономика, маркетинг и управление на ресторанта, както и отлични чуждоезикови умения, което гарантира тяхната успешна реализация както на българския, така и на международния пазар. Научете повече тук.

Педагогика на обучението по хотелиерство и ресторантьорство и Педагогика на обучението по икономика и мениджмънт

Уникалността на двете специалности е в комбинацията на бизнес и практически умения с познанията, нужни на всеки преподавател или ръководител на екип – по икономика и мениджмънт или по туризъм. С откриването на тези специалности Висше училище по мениджмънт дава възможност на бъдещите професионалисти да комбинират силната практическа и академична подготовка в областите бизнес или туризъм със специализацията, нужна на всеки, който или е избрал за свое призвание учителската професия, или има нужда от допълнителна квалификация, за да менажира и обучава екипи. Висшето училище е международно признато с подготовката на своите кадри и година след година заема водещи позиции в международни класации за качество на образованието. Научете повече тук.

✅ Ако имате въпроси, пишете ни на admissions@vum.bg;

✅ При нужда от консултация, обадете ни се на 0886 050 166;

✅ И не се колебайте! Кандидатствайте онлайн на www.vum.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *