vum-logo-header-BG

През месец април, в периода 13-ти до 20-ти доц. Тодор Радев (ректор на Висше училище по мениджмънт – ВУМ), директорите по международно сътрудничество и академичната работа посетиха Република Филипини по повод 4-та партньорска среща по проект BEEHIVE – „Изграждане на предприемачески екосистеми за добавяне на по-висока стойност във висшето образование и по-добра реализация след завършване“.
Първата част от пътуването бе в Манила, където бе осъществена среща и дискусия с представители на университета от столицата – MAPUA, който е едно от трите филипински висши училища партньори по проекта заедно с университета в Цебу и в гр. Баджио (Университеа Сейнт Луис).

Срещата бе открита официална от президента на университета Сейнт Луис – Джилберт Сейлс. Първият ден продължи с доклад за извършеното до момента и напредъка по проекта. Бяха направени тренинги за всички партньори по различни теми, като бяха разгледани Идея Спейс – еко системата за бизнес идеи, както и бе направено обучение по кризисен мениджмънт.

Партньорите, които участваха в срещата бяха представители на университети от Гърция, Индонезия, Исландия, Италия, Ирландия, Филипините заедно с филипинска старт-ъп фондация, както и ирландски бизнес инкубатор.

Част от посещението на групата от ВУМ включваше и обсъждане на възможностите за академично партньорство с цел мобилност (обмен) на студенти между университети в Република Филипини, програми за двойни дипломи, както и филипински студенти да учат в България.

За повече информация: Павел Йорданов – 0885 398 663

By Admin