vum-logo-header-BG

С тържествена реч на ректора доц. Тодор Радев, Висше училище по менижмънт посрещна новите студенти в редиците на университета и тържествено откри академичната 2021/2022 година.

„Всяко ново начало е трудно. След безброй предизвикателства и промени в световен мащаб, отново е време да се изправим и да посрещнем новата учебна година във ВУМ. Тежките времена ни показаха, че заедно сме по-силни и способни и само с общи усилия, приемственост и взаимна подкрепа, ще успеем да вървим напред и да покоряваме нови върхове.“ – бяха част от думите на доц. Радев.

Сред специалните гости на церемонията бе г-н Бенджамин Уайлд – космополит, намерил своя дом в град Варна преди няколко години, виден немски предприемач и собственик на консултантската агенция за дигитален туризъм „Hashtag.tourism“, която помага на брандовете да разширят обхвата си и да създадат устойчив имидж.

Почетен гост бе и един от множеството талантливи и признати студенти на ВУМ – г-н Венцислав Ковачев, който за своите крехки 25 години е постигнал впечатляваща актьорска кариера, с няколко успешни филма зад гърба си. Освен актьорската игра, г-н Ковачев се увлича и по режисура и е сценарист и продуцент на късометражния филм „The Drop“ (бел.ред. „Капката“) – екшън, вдъхновен от светила в киното като Куентин Тарантино и Робърт Родригез.

Студентите бях приветствани и от част от своите преподаватели – проф. Станислав Иванов – заместник-ректор по научноизследователска дейност, доц. Мая Иванова – програмен директор на програмите по хотелиерство и туризъм, ас. Виолина Рачева – програмен директор на програмите по бизнес и мениджмънт, ас. Ирина Петкова – програмен директор на кулинарните програми към Cardiff Metropolitan University, шеф Хю Бутен, директор на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, както и д-р Нина Златева и д-р Боряна Умникова.

Видео послания към първокурсниците с пожелание за успешна академична година изпратиха и настоящи студенти и възпитаници на ВУМ-Варна. След като академичната 2021/2022 година бе официално открита, всички присъстващи се събраха за обща снимка, в която да увековечат трепета и емоциите, които носи всяко ново начало.

Целият екип на Висше училище по мениджмънт поздравява всички студенти с началото на новата учебна година и им пожелава много нови знания, силна воля и упоритост и разбира се – незабравими емоции!

Скъпи студенти,

Всички ние се надяваме да Ви накараме да се почувствате част от голямото ни международно семейство и да Ви покажем, че не сте сами в това приключение. Целият преподавателски и административен екип е с Вас във всяка крачка напред…

Благодарим Ви за доверието и това, че избрахте нас, за да вървим заедно по пътя към успешно житейско и кариерно развитие!

Vivat academia, Vivant professores!

By Admin