vum-logo-header-BG

Вече е септември – месецът с енергия на лято и аромат на есен, месецът на „завръщане към реалността“ след дълъг отпуск или ваканция, месецът на новата учебна година.

И ако все още се колебаеш по кой път да поемеш, прочети тази статия. Вземи вярното решение и опознай света, докато учиш.

Съвременното образование не се ограничава до теория в класната стая година, след година, а е комбинация между знания и опит, учене и практика, търсене и намиране, опознаване и разбиране. Всичко това може да се открие във Висше училище по мениджмънт-Варна.

Учи в университет No 1 в света по студентска мобилност

Какво означава това? На практика всички студенти на ВУМ имат достъп до участие в мобилност с цел обучение или практика, което се финансира по програма Еразъм+. Университетът си партнира с повече от 100 образователни институции в Европа, Азия, Северна и Южна Америка, където студентите имат възможност да проведат семестър или учебна година по програма за обмен. Сред тях са водещи университети в Япония, Китай, Южна Корея, САЩ, Бразилия, Мексико, както и редица европейски държави като Нидерландия, Великобритания, Швейцария, Норвегия и други.

Започни да планираш и… си опаковай багажа

Международният опит не се ограничава само до възможностите за обучение. В рамките на учебната си програма, студентите провеждат задължителни практически стажове с обща продължителност до 12 месеца. Благодарение на богатата и разнообразна мрежа от активни международни партньори на ВУМ, нашите възпитаници получават възможността да работят с едни от най-добрите работодатели в съответната сфера. Например, студентите на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт придобиват ценен практически опит във висококатегорийни ресторанти в Италия, Португалия, Испания, Германия, Франция и дори такива, отличени със звезди „Мишлен“.  По този начин те получават реална възможност да създадат контакти, да почерпят умения и опит в реална среда и да положат основите на бъдещата си успешна бизнес реализация.

Стани гражданин на света

Във Висше училище по мениджмънт ще се обучаваш заедно със студенти от близо 40 държави, тоест ще бъдеш част от едно мултинационално семейство, ще опознаеш традициите, обичаите и културата на хора от всички краища на света.

Нещо повече, благодарение на стратегическото академично партньорство с университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University) във Великобритания, всички студенти от англоезичните програми на ВУМ придобиват две дипломи – българска и британска. Образователните програми са синхронизирани с тези на Cardiff Metropolitan University и отговарят на стриктните изисквания не само на българската, но и на британската система за висше образование. Казано накратко, ВУМ предлага обучение по британски стандарти в България, с възможност за придобиване на две дипломи.

Не си достатъчно уверен в знанията си по английски? А наистина искаш да опознаеш света!

Екипът на ВУМ е помислил и за тези, които все още не са достатъчно уверени в своите знания по английски език. Те имат възможността да стартират обучението си в кампуса на ВУМ в Добрич, като през първия семестър или година изучават планираните в учебната програма модули на български език, паралелно с интензивно езиково обучение, като след това могат да се прехвърлят в англоезична специалност.

Имаш нужда от повече информация?

Тогава започни с посещение на нашия сайт. Там можеш да намериш информация за специалностите, които предлагаме и условията за кандидатстване.

Готов си да кандидатстваш?

Все още имаш възможността да се запишеш за Септемврийски прием 2021. Само попълни един  формуляр и го изпрати на admissions@vum.bg.

А ние ще ти помогнем да опознаеш света, докато учиш!

By Admin