vum-logo-header-BG

В периода 23.02 – 20.04.2023 Сдружение „Международен институт по мениджмънт“, учредител и партньор на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) организира и проведе 20-часов курс по темите за групово набиране на средства (crowdfunding) и култура на дарителството в рамките на проект Culture of Giving. В обучението взеха участие студенти на ВУМ, доброволци към БмЧК, представители на неправителствения сектор и други заинтересовани лица. По време на занятията бяха подробно разгледани процесите по организиране и управление на кампании за набиране на средства в полза на социална кауза. И сега участниците в курса практически реализират наученото с конретна кауза, за която да съберат средства и планират процеса на нейното представяне и промотиране. 

А каузата отново е близка до нас! До нея се стига благодарение на друг, пилотен за България проект за социално развитие и устойчиво и здравословно хранене, разработен и иницииран съвместно от Висше училище по мениджмънт и Международен колеж, с финансовата подкрепа на Агенцията за хората с увреждания. Може би малко от Вас знаят, че сгушеното в центъра на Варна бистро „Академика“ е дом на Център за защитена заетост “Кредо“, първи във Варна и втори в България център, осигуряващ адаптирано и защитено работно място за хора в неравностойно положение. Вече две години 15 младежи с обективна възможност и желание работят в среда, която им предоставя оптимален шанс за реализация на квалификацията и потенциала им, изкарват прехраната си и учат, допринасяйки за вълшебните кулинарни преживявания на варненци.

Всеки ден те се грижат за комфорта и приятно прекараното време на посетителите на  бистро „Академика“. Днес избираме кауза, с която да им благодарим и да им подарим усмивки! Целта на кампанията е да се съберат 1600 лв., с които за да изпратим 15-те младежи с трайни увреждания, които работят в бистро „Академика“ – гр. Варна (и 3-ма техни придружители) на еднодневно пътуване до гр. Балчик и обратно, с осигурена морска разходка с обезопасен плавателен съд и обяд. Вярваме, че това изживяване ще бъде един незабравим спомен за тях, но освен това ще съдейства за тяхното личностно развитие. 

Кампанията е обявена тук:  https://platformata.bg/bg/kauzi/2087:nezabravimo-morsko-prezhivyavane-15-dushi-uvrezhdania/details/campaign.html и ще бъде активна до 11 август 2023.  

Средствата ще бъдат използвани единствено и само за посочените цели, при високо ниво на отчетност към дарителите.

“Да подкрепиш кауза означава да повярваш, че имаш силата и куража да променяш света около себе си” – България дарява

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *