vum-logo-header-BG

Тази седмица имахме честта да посрещнем нашите страхотни партньори от Nordseehotel, намиращ се на остров Юст (Германия), които посетиха кампуса ни, за да представят възможности за стажове в областта на туризма и гостоприемството, както и в гастрономията и кулинарните изкуства.

Тяхното посещение започна със завладяващо преживяване в Институт по кулинарни изкуства: великолепната Шоколадова вечеря за Св. Валентин, проведена на 14-ти февруари.

В четвъртък сутринта главният шеф-готвач Ларс Регенберг, заедно с нашата студентка от последен курс на специалност „Гастрономия и кулинарни изкуства“ Ангелина Кузнецова, която в момента стажува на Юст, организираха демонстрация за кулинарните студенти от първи курс. Докато приготвяха традиционния „Юстер Панфиш“, те споделиха изживявания от живота на острова и организацията на кухнята.

След вкусен обяд в бистро Academica Food&Drinks, почeтните гости се срещнаха с колеги от Центъра за защитена заетост „Кредо“, чийто дом е уютното заведение, и споделиха приятни моменти.

В следобедните часове, студенти от различни програми, интересуващи се от стажове на Юст, имаха възможността да участват в интервюта с г-н Джо Пютц (Генерален мениджър), шеф Ларс и Ангелина. Тези интервюта продължават и днес, и скоро ще започнем да организираме летните стажове за избраните студенти.