vum-logo-header-BG
novini-bg-vum
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Висше училище по мениджмънт и Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ Ви канят на МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ТУРИЗМА, ОСНОВАН НА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА С ФОКУС ВЪРХУ КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО по проект Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство на черноморския басейн“ – PRO EXTOUR, Договор № BSB-1145.
Събитието ще се проведе на 08 и 09 ноември 2022 г. (вторник и сряда) от 10:00 ч. в град Варна, на адрес: ул. „Оборище“, № 13А, ет. 4, Конферентна зала
Този международен форум поставя фокус върху икономиката на преживяванията като тенденция в световен мащаб. Съвременният потребител все по-ясно заявява предпочитанията си към услуги с добавена стойност – такива, които носят удоволствие за сетивата и спомен за цял живот. Компаниите от всички сектори, следва да разгърнат креативността си, за да отговорят на това ново търсене и да предложат изживяване от най-високо ниво.
И все пак – това е голямо предизвикателството към туристическия бранш. Малките и големите оператори в него, заедно и поотделно, трябва да съумеят да съчетаят богатството на историята с възможностите на бъдещето, природните ресурси с дигиталните технологии, персонализацията с автоматизацията. Как да се случи това, какви техники и инструменти могат да се ползват и какво сътрудничество може да се осигури? Конкретни насоки ще предложим в част от презентациите на събитието, свързани с:

  • Маркетинг и промоция на преживявания;
  • Технологии и иновации за преживенчески туризъм и пътуване;
  • Публични политики в подкрепа на устойчивия туризъм;
  • Работа в мрежа и сътрудничество

Нещо повече, по време на събитието ще бъдат представени напредничави туристически оферти, предлагащи запомнящо се изживяване с допир до културното и историческото наследство на Черноморския регион. Акцентът през първия ден на събитието (8. XI) е върху примерите от Армения, Грузия и Гърция, а на втория (9.XI) върху изобретателността на родните оператори.
Всеки ден от събитието ще приключва със сесия, посветена на обмена на ноу-хау и създаване на нови трансгранични бизнес сътрудничества.
За финал на преживяването от това изложение, за присъстващите гости сме подготвили и кулинарна демонстрация и изпитваща небцето дегустация.

Събитието ще бъде от полза на:

  • Представители на туристическия бизнес и предприемачи в сферата на гостоприемството (тур оператори и туристически агенции, ресторантьори, хотелиери);
  • Представители на браншови и секторни организации, съюзи и обединения в сферата на туризма и гостоприемството;
  • Представители на висши учебни заведения, научни среди, изследователи, културни институции;
  • Централни/регионални/местни власти, които отговарят за съставянето на политиките в областта на туризма;
  • Широката общественост и потребители;
  • Медии и други заинтересовани групи и лица.

Участието в изложението е безплатно, като поради ограничения брой места, молим да потвърдите своето участие най-късно до 06.11.2022 г. на един от посочените по-долу контакти за връзка с екипа на проекта или на прикачения към следващия бутон формуляр за регистрация. А програмата за самото събитие можете да откриете непосредствено до формата за участие.

С уважение,
Екипът на проект „PRO EXTOUR“

By Admin