vum-logo-header-BG

Признати гост лектори и атрактивни презентации ще завладеят гостите на Международния семинар в подкрепа на устойчивия туризъм, които стартира на 21 февруари във Висше училище по мениджмънт – Варна.

В рамките на събитието ще бъдат засегнати актуални теми от сферата на туризма и гостоприемството, представляващи интерес за широка аудитория. Фокусът ще бъде върху иновации, добри практики и системи за управление на ресурсите в сферата на туризма.

Сред гост-лекторите е  д-р Десислава Димитрова – доцент в Института по биоразнообразието и екосистемни изследвания към БАН и координатор на Slow Food в България.  Slow Food е международно движение, основано в Италия през 1986 година с цел да запази местните гастрономически традиции, да насърчи отглеждането на местни сортове семена, земеделски култури и породи домашни животни.

Кулинарна демонстрация на устойчиви иновативни технологии ще представи програмния директор на кулинарните програми в Института по кулинарни изкуства шеф Хю Бутин.  Шеф Бутин е с над 25-годишен опит, който варира от преподавателска дейност в кулинарни училища до шеф-готвач в изискани хотели  и ресторанти по целия свят. След завършването на Института De Tourisme & D’Hôtellerie Du Québec, в Монреал, Шеф Бутин придобива солиден кулинарен опит, работейки като шеф-готвач в Мексико, Австралия, САЩ, Куба, Франция и други.

Провокативна и завладяваща е и темата „Виртуална и добавена реалност: инструменти за устойчивост и туризъм чрез преживяване“, която ще бъде прадставена от ръководителя на Център за иновации и експериментални технологии г-н Георги Христов.

За “Новата генерация в туризма” ще говори доц. д-р Мая Иванова. Тя е доцент по туризъм във Висше училище по мениджмънт и сертифициран IATA/UFTAA инструктор. Асистент-редактор на European Journal of Tourism Research, доц. Иванова и има над 40 публикации в страната и чужбина в областта на хотелски вериги, устойчиво развитие на туризма, икономика на споделянето, въздущен транспорт и туризъм, и др.

Останалите лектори, както и пълната програма на събитието може да видите тук.

Участниците ще имат възможност както да получат нова информация и знания, така и да обменят опит с международните гости, представители на туристическия бранш от Албания, Гърция и Северна Македония.

By Admin