vum-logo-header-BG

През погледа на Илда Кангома – студент-магистър по бизнес администрация и координатор „Прием“ във ВУМ

На 22 март 2023 г. Висше училище по мениджмънт отвори врати за всички свои студенти и беше домакин на Международния ден на националностите и културите. Събитието бе много специално и запомнящо се, тъй като отбеляза първия път след пандемията от COVID 19, когато млади хора от цял свят се обединиха, за да споделят за културата, традициите, наследството и историята на своите страни. Конферентната зала бе изпълнена с много любов и хармония, тъй като както редовните студенти, така и тези, провеждащи период на мобилност в университета, станаха свидетели на многообразието и палитрата от емоции, които олицетворява ВУМ! Присъстваха студенти от общо 13 държави, а именно Армения, Албания, България, Индия, Иран, Испания, Италия, Мозамбик, Русия, Таджикистан, Филипините, Финландия и Украйна.

Събитието започна с кратка презентация за историята на България, представена от координатор „Студентски дейности“ във ВУМ Савина Пенева, която заедно с български студенти показа на публиката и традиционно българско хоро. След това студенти от Украйна разказаха за историята и традициите на своята държава. Еразъм студенти от Франция споделиха за своята култура и музика. Впоследствие, студенти от Мозамбик представиха традиционно национално ястие, както и кратка история на Мозамбик. Представители на студентската общност от Армения зарадваха присъстващите с песни и удивиха публиката с невероятните си традиционни облекла и танци. Друг студент на ВУМ, който е наполовина албанец и наполовина българин, сподели интересно видео за Албания. Не на последно място, студентите от Таджикистан „взривиха“ аудиторията! Всички бяха облечени с красиви традиционни носии и представиха впечатляваща презентация за Таджикистан. А накрая  показаха и своите красиви народни танци и поканиха публиката да се включи.

Най-накрая дойде време за хапване! Всички присъстващи бяха много развълнувани да опитат различните ястия, приготвени от прекрасните студенти на ВУМ! Смях и прекрасно настроение изпълниха аудиторията, а голяма част от усмивките бяха предизвикани от изненадата колко добре могат да готвят студентите ни (дори тези, които не се обучават в кулинарни програми)! Специален момент от вечерта бе настъпването на Новата година за студентите от Таджикистан, които въвлякоха цялата аудитория в празненствата и танците по този повод.

Като цяло, това беше едно незабравимо изживяване! Самото събитие бе свидетелство за важността на разнообразието и приобщаването. Независимо от цвета на кожата, културата и религията, ние всички сме едно и обединени ще устоим на всички предизвикателства!

Галерията от събитието в нашия Facebook профил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *