vum-logo-header-BG

Висше училище по мениджмънт – Варна (ВУМ) продължава да заема позицията си сред световните лидери в областта на висшето образование. За поредна година, магистърските програми на ВУМ получават изключително признание в престижната класация Eduniversal Best Masters.

Най-новото издание на световно утвърдената класация, специализирана във висшето образование, поставя магистърските програми на ВУМ на водещи позиции сред 1000-та най-добри бизнес училища в 153 държави в 9 географски зони.

По-конкретно, тази година Магистърската програма по международен туризъм на ВУМ се изкачва на 12-то място в света (в сравнение с 14-то място миналата година). Междувременно, Магистратурата по бизнес администрация (МВА) отново е в топ 5 в Източна Европа, класирана на престижното 4-то място.  

МВА програмата на ВУМ вече изпреварва прочути университети в Полша, Чехия, Латвия и Унгария, докато магистратурата по международен туризъм превъзхожда тези, предлагани от водещи британски, френски и италиански университети. Забележително е, че ВУМ е единственият български представител, включен в Официалното селектиране на най-добрите 1 000 институции и отличен с 3 Palms of Excellence от престижната класация.

Eduniversal Best Masters Ranking предоставя подробна оценка на магистърски и МВА програми по целия свят. Създадена с цел помощ на бъдещите студенти да открият най-добрите възможности за своето магистърско образование, класацията Eduniversal Best Masters е единствената платформа, която оценява отделни магистърски курсове по целия свят в 56 различни области на изследване. Повече от 20 000 магистърски програми, предлагани от най-добрите 1 000 университета по света, се оценяват всяка година.

Строгият процес на оценка включва представители от водещи академични институции по целия свят, както и 5 000 международни рекрутери и 100 000 настоящи или наскоро завършили студенти от следените програми. Това прави класацията на Eduniversal надежден и обективен източник на информация, често използван от бъдещите студенти и компаниите за оценка на качеството на образователната институция и програмата.

Високите позиции на магистърските програми на ВУМ в класацията на Eduniversal Best Masters са поредно доказателство за ангажимента на институцията към предоставянето на висококачествено образование, подкрепено от професионален академичен екип и иновативен подход към обучението.

Установен като единствената образователна институция в България, която предлага британска програма за МВА, изцяло провеждана в България, ВУМ предоставя уникална възможност за изучаване на международен мениджмънт в истинска международна среда. С повече от 25 години традиция в обучението на лидери в индустрията на туризма и гостоприемството, випускниците на ВУМ от Магистърската програма по международен туризъм заемат лидерски и предприемачески роли в различни сектори по целия свят.

И двете програми се провеждат изцяло на английски език и водят до получаване на две дипломи – българска от ВУМ и британска от стратегическия академичен партньор, Cardiff Metropolitan University в Обединеното кралство.

Висше училище по мениджмънт продължава да се стреми към нови върхове на отличие в сферата на образованието и да формира бъдещи лидери в глобалната бизнес среда.