С много настроение и под ритъма на тракащи тенджери и тигани, част от международните студенти на Висше училище по мениджмънт в кампус Добрич, участваха в традиционната кулинарна надпревара на националностите. Освен „любезен домакин“, професионално оборудваната кухня на висшето училище бе и импровизирана сцена за „дефилето“ на национални ястия от Италия, Франция, Украйна, Узбекистан, Филипините и, разбира се, България. Храните бяха приготвени от студентите за техните колеги, които чрез анонимно гласуване и след обилно дегустиране, избраха най-вкусното ястие. Отличена бе представителката на Узбекистан Madinabonu Chorieva, която впечатли аудиторията и с това, че съвсем сама приготви почти пълно меню – основно, гарнитура и десерт. Разбира се, всички бяха наградени, но най-ценното в това събитие безспорно бе възможността за студентите да опознаят чужди култури и традиции и да общуват помежду си.
Студентските активности са основна притегателна сила за младите хора, избрали пътя на междукултурната среда за обучение, защото в ежедневните срещи, както формални, така и неформални, се усвояват и развиват истинските знания и умения.
[nemus_slider id=“44501″]