vum-logo-header-BG

СТУДЕНТСКИ ОБУЧИТЕЛЕН ЛАГЕР – 3-ти – 21-ви юли 2023 г

Добрич, България – Дългоочакваният Студентски обучителен лагер (Student Boot Camp), част от проект HARMONY, ще се проведе от 3-ти до 21-ви юли 2023 г. в престижния кампус на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) в Добрич, България. Тази трансформираща 14-дневна програма за обучение има за цел да насърчи международното сътрудничество и да подкрепи модернизацията и достъпността на институциите за висше образование в Индия, Бангладеш и Виетнам. Проектът също така има за цел да насърчи сътрудничеството между европейски и азиатски университети, улеснявайки стратегическата интернационализация в образованието, научните изследвания, мобилността и услугите.

Обучителният лагер събира 21 отличени студенти от пристижни институции като Daffodil International University и University of Liberal Arts Bangladesh в Бангладеш, Vellore Institute of Technology, SVKM’s Narsee Monjee Institute of Management Studies и University of Hyderabad в Индия, както и The University of Danang and Quang Binh University във Виетнам.

По време на интензивната програма студентите ще посещават сутрешни лекции, изнасяни от опитните преподаватели на ВУМ, обхващащи широк спектър от теми като управление на събития, междукултурна компетентност и комуникация и лидерство. Следобедите ще бъдат посветени на самообучение, подготовка и репетиции за големия финал – Международен и междукултурен фестивал „Наслада от многообразието“, събитие, което те колективно ще организират, за да покажат своите новооткрити умения и разбиране за междукултурно сътрудничество. Фестивалът ще се проведе в Летния театър в Добрич на 19 юли 2023 г. от 19:00 часа.

Докато дните през седмицата ще бъдат посветени на учене и подготовка, уикендите ще предоставят уникална възможност на студентите да изследват разнообразните и пленителни пейзажи на България. Тези преживявания имат за цел студентите да разширят познанията си, да намерят вдъхновение и да изградят приятелства за цял живот с връстниците си.

Проектът HARMONY е от първостепенно значение за насърчаване на международното образователно сътрудничество между ЕС и азиатските страни, а студентският обучителен лагер обещава да бъде стъпало за следващото поколение глобално осъзнати и компетентни лидери.

За HARMONY:

Проектът HARMONY има за цел да подпомогне модернизацията, достъпността и интернационализацията на институциите за висше образование в Индия, Бангладеш и Виетнам, като същевременно насърчава сътрудничеството с европейските университети. Като насърчава стратегическата интернационализация в образованието, научните изследвания, мобилността и услугите, проектът се стреми да задейства процеси на реформи в партньорските институции, като им дава възможност да се справят ефективно с глобалните предизвикателства и възможности.

За Висше училище по мениджмънт – Варна:

Висше училище по мениджмънт е напредничава академична институция, посветена на предоставянето на висококачествено образование, иновации и интернационализация. С кампуси, разположени във Варна, Добрич и София, ВУМ има доказан опит в предоставянето на студентите на знания и практически умения, необходими за успешно кариерно развитие в днешния глобализиран свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *