vum-logo-header-BG

На 25-ти февруари във Висше училище по мениджмънт-Варна се проведе състезание за млади програмисти „Алгоритмика“, в което ученици и студенти от Варна и Добрич се състезаваха за големите награди предоставени от партньорите на събитието KBC Global Services, Sirma Group и viste.bg.

Състезанието включваше 7 различни по сложност задачи върху разработка на алгоритми, а участниците трябваше да използват някой от основните езици за програмиране – Java, JavaScript, C, C#, C++, Python.

Комисия от преподавателския състав на Висше училище по мениджмънт оцени разработките, като се основаваше на критерии коректност и ефективност на решението, качество на кода и цялостен подход.

Битката бе оспорвана, но в крайна сметка на почетната стълбичка се качиха:

  1. Тонислав Троев – общ резултат 252 точки
  2. Владимир Шмадлак – общ резултат 187 точки
  3. Самуил Василев – общ резултат 144 точки

Честито на победителите!

Поощрителни награди под формата на стипендии за обучение във Висше училище по мениджмънт ще получат Ралица Николова, Кристиян Здравков, Николай Стоянов, Илиян Петров, Петър Колев, Рене Ризаев и Атанас Маргаритов.

Каним всички да получат своите награди утре, 28-ми февруари, в 16:00 часа в зала 400, ет. 4 на Висше училище по мениджмънт.

Изказваме своите благодарности към всички участници и им пожелаваме успех в избрания път напред! Сърдечно благодарим и на нашите партньори от KBC Global Services, Sirma Group и viste.bg, без подкрепата на които това събитие нямаше да може да се реализира при такъв успех!

При възникнали въпроси относно оценяването, може да се обърнете към г-н Веселин Заимов на vesselin.zaimov@vumk.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *