vum-logo-header-BG

На 24-ти февруари във Висше училище по мениджмънт-Варна се проведе състезание за млади програмисти „Алгоритмика“, в което ученици и студенти от Варна и Добрич се състезаваха за големите награди предоставени от партньорите на събитието KBC Global Services и Sirma Group.

Състезанието включваше 8 различни по сложност задачи върху разработка на алгоритми, а участниците трябваше да използват някой от основните езици за програмиране – Java, JavaScript, C, C#, C++, Python.

Комисия от преподавателския състав на Висше училище по мениджмънт оцени разработките, като се основаваше на критерии коректност и ефективност на решението, качество на кода и цялостен подход.

Битката бе оспорвана, но в крайна сметка на почетната стълбичка се качиха:

  1. Тонислав Троев – общ резултат 256 точки
  2. Самуил Василев – общ резултат 194 точки
  3. Георги Петков – общ резултат 180 точки

Честито на победителите!

Различни поощрителни награди ще получат още Ралица Николова, Алихан Феми, Антони Василев и Саиф Метуали, които получиха общ резултат от над 100 точки.

Каним всички да получат своите награди утре, 27-ми февруари, в 16:00 часа в зала 400, ет. 4 на Висше училище по мениджмънт.

Изказваме своите благодарности към всички участници и им пожелаваме успех в избрания път напред! Сърдечно благодарим и на нашите партньори от KBC Global Services и Sirma Group, без подкрепата на които това събитие нямаше да може да се реализира при такъв успех!

При възникнали въпроси относно оценяването, може да се обърнете към г-н Веселин Заимов на vesselin.zaimov@vumk.eu.