vum-logo-header-BG

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е сред водещите образователни институции, с дългогодишна традиция в обучението и развитието на професионални кадри в сферата на туризма и хотелиерството. През последните 25 години стотици завършили са намерили реализация в хотелиерската индустрия както в България, така и в над 50 други страни по света.

Изучаването на международен „Хотелски мениджмънт“ във ВУМ може да бъде чудесен избор за тези, които се интересуват от успешна кариера в туристическата индустрия. Образователната програма се преподава изцяло на английски език, а при дипломирането си студентите получават две дипломи – българска от ВУМ и британска от нашия стратегически академичен партньор Cardiff Metropolitan University, UK.

Предизвикателствата на съвременния свят и динамичното развитие на туризма и гостоприемството изискват подготовка на специалисти, които притежават нужната теоретична и практическа подготовка и мотивация за усъвършенстване на професионалните си качества. Основната цел на специалността е създаването на висококвалифицирани специалисти с изградено бизнес мислене, задълбочени познания, развити практически умения, лични качества и професионални навици, характерни за един успешен мениджър.

Програмата е предназначена да предостави на студентите солидна основа в управлението на бизнеса и хотелските операции, както и практически опит чрез стажове и проекти. Учебната програма обхваща теми в областта на икономическите, управленските и поведенческите науки, финанси, счетоводство, човешки ресурси, маркетинг и предприемачество, информационни технологии, бизнес комуникации и други. Базираните на конкретни проблеми и случаи техники, които се прилагат по време на курса на обучение, са свързани с действителната хотелиерска практика и водят до изграждане на креативност и новаторско мислене при решаване на практически казуси, на умения за работа в екип, комуникация, планиране и организиране, вземане на решения и управление на конфликти.

Голямо предимство на програмата е местоположението на основния кампус ВУМ в град Варна, който е популярна туристическа дестинация по Черноморието. Това предоставя на студентите възможности да придобият опит от първа ръка в индустрията на хотелиерството чрез посещения на компании, комуникация с гост-лектори и нетуъркинг събития с професионалисти от индустрията.

Нещо повече, ВУМ има богата и разнообразна мрежа от повече от 200 активни международни партньори, където нашите студенти могат да проведат предвидените в учебния план задължителни практически стажове (общо до 12 месеца за целия период на обучение). По този начин те получават реална възможност да създадат контакти, да почерпят умения и опит в реална среда и да положат основите на бъдещата си успешна бизнес реализация.

Практическите стажове се организират от Кариерен център на ВУМ  и са финансирани по програма Еразъм+, т.е. за всеки месец проведен стаж, студентът получава над 700 евро финансиране от програмата (в зависимост от държавата) или над 8000 евро, в случай че студентът се възползва от целия период от 12 месеца, в които има право да провежда практическо обучение. В случай, че и резултатите от академичните изпити са високи и студентът се класира и за стипендия за успех, се получава обща сума от около 10 000 евро от стипендии и грантове, които всеки студент има възможност да получи в рамките на обучението си във ВУМ (прочетете повече тук).

Завършването на програмата по хотелски мениджмънт дава много предимства, най-значимото от които са многобройните кариерни възможности, както в България, така и в чужбина. Нашите възпитаници се реализират като мениджъри и предприемачи във всички области на хотелиерството и туризма. След успешното завършване на програмата, те продължават своето професионално и кариерно развитие в хотели, ресторанти и хотелски вериги, в туристически дружества и организации, транспортни компании и агенции, туристически агенции, държавни и международни структури и организации, свързани с туристическия мениджмънт.

В заключение, изучаването на международен „Хотелски мениджмънт“ във ВУМ е идеалния начин да придобиете уменията и знанията, необходими за успех в динамичната и вълнуваща индустрия на хотелиерството.

✅ Ако имате въпроси, пишете ни на admissions@vum.bg

✅ При нужда от консултация, обадете ни се на 0886 050166

✅ И не се колебайте! Кандидатствайте онлайн на www.vum.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *