vum-logo-header-BG

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е сред водещите образователни институции, с дългогодишна традиция в обучението и развитието на професионални кадри в сферата на туризма и хотелиерството. През последните близо 30 години стотици завършили са намерили реализация в хотелиерската индустрия както в България, така и в над 50 други страни по света.

Университетът предлага магистърска програма по международен туризъм за амбициозни професионалисти, които искат да напреднат в кариерата си в сферата на туризма и гостоприемството и да получат конкурентно предимство на пазара на труда. ВУМ е международно призната институция със силен фокус върху практическото обучение и връзките с индустрията.

Езикът на обучение е английски, а студентите завършват обучението си с две дипломи. След успешно дипломиране и отговаряне на изискванията на стратегическия академичен партньор на ВУМ Cardiff Metropolitan University, UK, заедно с българската, те получават и британска диплома, без необходимост да провеждат част от обучението си в Обединеното Кралство.

Учебната програма на магистратурата е предназначена да осигури на студентите задълбочено разбиране на бизнес принципите и практиките. Основните курсове обхващат модули като „Мениджмънт на туризма в мултикултурна среда“, „Индустрия на гостоприемството в глобален контекст“, „Методика на научните изследвания в туризма“, „Управление на проекти в международния туризъм“ и други, а студентите могат да избират от набор от избираеми модули, за да приспособят обучението си към своите интереси и цели.

Обучението в програмата по международен туризъм е със силна практическа насоченост и решаване на казуси от реалния бизнес, а лекциите са съобразени със заетостта на студентите, което я прави подходяща за работещи. В допълнение, достъпната цена, по-ниските разходи за издръжка и възможността за получаване на стипендия и завършване с престижна британска диплома, която осигурява лесна реализация на пазара на труда, са само част от ключовите предимства, които правят тази програма все по-предпочитана от български и чуждестранни студенти.

През 2023 година магистърската програма по международен туризъм на ВУМ е класирана на 14-то място в света според рейтинга Eduniversal Best Masters, изпреварвайки топ университети от САЩ, Великобритания, Италия, Австралия и др. Методологията на класацията (best-masters.com) предоставя бонус точки за стойността на първата заплата след завършване на студента, предоставени стажове по време на обучение, процент на приети студенти с бизнес опит в областта и, не на последно място, най-много регистрирани международни студенти.

Всяка година ВУМ традиционно организира учебни пътувания за своите студенти в магистърската програма по международен туризъм. Като част от дисциплината „Управление на дестинация“, студентите пътуват и разглеждат регион, който има голям потенциал за развитие на туризъм. По време на пътуването те обикалят различни забележителности и атракции от региона, говорят с местните, посещават фирми и туроператорски компании, които работят в същия регион. При приключване на дисциплината студентите трябва да изработят план за развитие на дестинацията, който да включва анализ на ситуацията и предложения за разработване на нови продукти и достигане на нови пазари.

Завършването на магистърска програма по международен туризъм във Висше училище по мениджмънт дава много предимства, най-значимото от които са многобройните кариерни възможности за такива професионалисти. Нашите възпитаници се реализират като мениджъри и предприемачи във всички области на хотелиерството и туризма по целия свят. След успешното завършване на магистърската степен, те продължават своето професионално и кариерно развитие в туристически дружества и организации, транспортни компании и агенции, хотели и хотелски вериги, туристически агенции, държавни и международни структури и организации, свързани с туристическия мениджмънт както в България, така и в чужбина.

✅ Ако имате въпроси, пишете ни на admissions@vum.bg

✅ При нужда от консултация, обадете ни се на 0886 050166

✅ И не се колебайте! Кандидатствайте онлайн на www.vum.bg