vum-logo-header-BG

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) е едно от водещите международни бизнес училища в Европа, известно с отличното си бизнес образование и високата заетост на завършилите.

Университетът предлага MBA програма за амбициозни бизнес професионалисти, които искат да напреднат в кариерата си и да получат конкурентно предимство на пазара на труда. ВУМ е международно призната институция със силен фокус върху практическото обучение и връзките с индустрията.

Вече близо 15 години Висше училище по мениджмънт партнира с един от най-големите държавни университети в Обединеното Кралство, за да предложи първата и единствената в България МВА програма, позволяваща завършване с две магистърски дипломи – българска от ВУМ и британска от топ британския университет Cardiff Metropolitan University, при обучение изцяло в България.

Учебната програма на MBA магистратурата на ВУМ е предназначена да осигури на студентите задълбочено разбиране на бизнес принципите и практиките. Основните курсове обхващат теми в сферите финанси, маркетинг и мениджмънт, а студентите могат да избират от набор от избираеми модули, за да приспособят обучението си към своите интереси и цели.

Обучението в MBA програмата е изцяло на английски език, със силна практическа насоченост и решаване на казуси от реалния бизнес, а лекциите са съобразени със заетостта на студентите, което я прави подходяща за работещи. В допълнение, достъпната цена, по-ниските разходи за издръжка и възможността за получаване на стипендия и завършване с престижна британска диплома, която осигурява лесна реализация на пазара на труда, са само част от ключовите предимства, които правят тази MBA програма все по-предпочитана от български и чуждестранни студенти.

През 2022 година МВА програмата на ВУМ е класирана на 3-то място в Централна и Източна Европа според рейтинга Eduniversal Best Masters, изпреварвайки топ университети от Полша, Чехия, Унгария, Русия и др. Методологията на класацията (best-masters.com) предоставя бонус точки за стойността на първата заплата след завършване на студента, предоставени стажове по време на обучение, процент на приети студенти с бизнес опит в областта и, не на последно място, най-много регистрирани международни студенти.

Наричана „магистратурата на магистратурите“ – МВА не може да бъде истинско бизнес обучение без докосване до световни бизнес лидери. Затова всяка година ВУМ традиционно организира учебни пътувания за своите студенти в магистърската програма по бизнес администрация, както и за проявяващи интерес студенти от бакалавърските програми, с цел опознаване на реалната работна среда във водещи световни бизнес организации и придобиване на ценен опит, спомагащ за кариерното развитие на обучаващите се бизнес мениджъри и предприемачи. Обичайно, тези визити са в азиатски държави с развита бизнес индустрия, като през последните години преди пандемията от Ковид-19, са реализирани учебни пътувания в Сингапур, Тайланд, Малайзия, Япония, Китай, Виетнам и Южна Корея.

Завършването на МВА програма дава много предимства, най-значимото от които са многобройните кариерни възможности за такива професионалисти. Завършвайки MBA програмата във Висше училище по мениджмънт, студентите не само са практически подготвени за успешна професионална реализация в сферите на маркетинга и рекламата, финанси, счетоводство, човешки ресурси, а може да използват натрупания опит и знания като отправна точка за заемане на по-високи управленски позиции в областите на професионално развитие. MBA дипломата отваря възможности за достигане до ръководни постове във всички сфери на бизнеса, като най-широка реализация завършилите MBA студенти намират в областите връзки с обществеността, реклама, продажби, маркетинг и събитиен мениджмънт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *