vum-logo-header-BG

На 10 юни 2021 г. г-н Брент ЛаРоса – Културно аташе в посолството на САЩ и г-н Майк Гоуър – Сътрудник в прес службата на посолството посетиха Висше училище по мениджмънт, гр. Добрич. Целта на тяхната визита бе да се запознаят на място с организаторите и фасилитаторите на Академията за жени предприемачи в Добрич, както и с част от дамите – участници в проекта. Всяка от тях сподели мотивацията си да кандидатства в академията, както и своята бизнес идея и предизвикателствата, свързани с нея.

Академията бе открита на 8 май и към момента одобрените участници са преминали 7 от общо 13-те модула, които последователно представят развитието на идеята за стартиране на нов или вече съществуващ бизнес. Паралелно със самото обучение, дамите изготвят своя бизнес план, който ще представят пред комисия през месец ноември, като 3 от най-добрите проекта ще получат финансиране на стойност от USD 2000 до USD 5000.

По време на посещението си, г-н Брент ЛаРоса и г-н Майк Гоуър се срещнаха и с ректора на ВУМ – доц. Тодор Радев, с който обсъдиха възможности за нови съвместни проекти и бъдещо сътрудничество.

 

By Admin