За академична 2018/2019 г. кандидат-студенти с интерес към кулинарното изкуство, ресторанти Мишлен и управлението на ресторантьорски бизнес ще могат да кандидатства за специалност Гастрономия и кулинарни изкуства (ОКС „проф. бакалавър“) в Институт по кулинарни изкуства към ВУМ като започнат обучението си през първата година на български език. Висшето училище приема студенти по кулинарни изкуства за поредна година, но до момента занятията протичаха само на английски език. ВУМ предлага единствените в Източна Европа специалности за висше образование в областта на кулинарните изкуства и гастрономията.
Студентите избрали програмата на български език ще се обучават в най-новата тренировъчна кухня на ВУМ в гр. Добрич. В рамките на двата семестъра те ще изучават интензивно английски език (над 200 часа за една година), съчетан с практически и теоретични занятия по кулинарни изкуства. След успешно положени изпити, те ще могат да преминат в англоезичната програма в гр. Варна.
Предмети през първата година:
- Интензивен Английски език;
- Технология на кулинарните изкуства;
- Хигиена и безопасност на работното място;
- Счетоводство;
- Мениджмънт;
- Хранителни продукти;
- Лабораторни упражнения 1: Основни кулинарни умения;
- Информационни технологии;
- Маркетинг и бизнес среда.
Научете повече на Гастрономия и кулинарни изкуства вече и с обучение на български език