vum-logo-header-BG

– випуск 2023

– IT Project Manager

Здравейте, казвам се Люсил Нава, завърших софтуерно инженерство от през 2023 във Висше училище по мениджмънт и съм от Нигерия. В момента работя като мениджър ИТ проекти тук във Варна България и е прекрасно.

Помня първия си ден във ВУМ, сякаш беше вчера. Вълнувах се от започването на ново пътуване, но също така се притеснявах, че съм сама в нова страна. Ако резонирате с възможността от подобни чувства, обещавам Ви, че всичко ще бъде наред и това най-вероятно ще се окаже едно от най-вълшебните преживявания в живота Ви.

Програмата по Софтуерни системи и технологии е много добре структурирана и е по-скоро практична, отколкото теоретична. Ще придобиете много знания, вариращи от кодиране до структури от данни и изчислителна интелигентност, Лекторите са квалифицирани, които не са просто учители, но всъщност работят в ИТ индустрията с дългогодишен опит и познания за най-добрите практики, които се случват извън класната стая.

ВУМ също така много държи да изпраща студенти на стажове, така че по време на обучението си ще придобиете практически опит и ще изградите професионални връзки в индустрията. Това често води до потенциална работа, перспективи или дори препоръки след дипломирането.

Университетът подкрепя професионалното израстване на своите студенти, като организира кариерни панаири и няколко състезания по кодиране през учебна година. Като софтуерен инженер ставате по-добри с постоянна практика и практически опит, така че това Ви дава бърз старт в непрекъснато разрастващата се технологична индустрия.

Обучението във ВУМ помага и за личностно развитие чрез стажове в чужбина. Те насърчават критичното мислене, уменията за решаване на проблеми, работата в екип и по-добрите комуникационни умения, всички от които са от съществено значение за успешна кариера в сферата на софтуерното инженерство.

ВУМ осигурява солидна основа за бъдещето, просто трябва да се възползвате от всички възможности, да работите усилено и успехът Ви е гарантиран.