vum-logo-header-BG

На 4 Април 2019 г. Висше училище по мениджмънт посрещна Н. Пр. посланикът на САЩ в Република България Ерик Рубин заедно с представители на Посолството на САЩ в България. Делегацията включваше г-н Мигел Ернандес – търговско аташе, г-жа Саманта Смит – прес аташе и полк. Шанън Джонсън – военен аташе към Американското посолство.

Посланик Рубин и екипът му се срещнаха със студенти на Висше училище по мениджмънт, кампус Добрич, с които дискутираха различни въпроси, свързани с  глобалните и двустранни икономически взаимоотношения, развитието на туризма в България, възможностите за образование и стажове в САЩ, спецификата и ролята на междукултурните различия и много други. Студентите се интересуваха от биографията на посланика и пътя, който е изминал, за да достигне високите дипломатически постове, които заема през последните години.

Високите гости бяха впечатлени от интернационалната среда във Висше училище по мениджмънт, където през настоящата академична година се обучават студенти от 52 държави.

След интересната дискусия, посланик Рубин проведе среща и с ръководството на университета в лицето на Ректора на ВУМ доц. Тодор Радев и заместник ректора по научноизследователска дейност проф. Станислав Иванов, по време на която се обсъдиха възможности за взаимно сътрудничество в сферата на висшето и продължаващо образование, както и за академичен обмен.

Благодарим за посещението на Посланик Ерик Рубин и екипа на Американското посолство!

Ерик Рубин полага клетва като посланик на Съединените Американски Щати в Република България на 27 януари 2016 г. Предишната заемана от него длъжност е заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Европа и Евразия. В това си качество той отговаря за въпроси, свързани с Източна Европа, Кавказ, както и такива, касаещи регионални конфликти в Европа.  В периода 2008 – 2011 година е заместник посланик в Посолството на САЩ в Москва.

След две години като стажант-репортер в New York Times, през 1985 г. Ерик Рубин се присъединява към Държавния департамент на САЩ. Неговите задгранични задачи включват работа като полицай и правозащитен служител в Хондурас (1986-1988), заместник политически съветник в Киев (1994-1996 г.) и генерален консул в Чианг Май, Тайланд (2001-2004 г.).

Посланик Рубин притежава бакалавърска степент по история от университета в  Йейл. Бил е аспирант към научния фонд „Дийн и Вирджиния Ръск“ и постоянен научен сътрудник в Института за изследване на дипломацията към Джорджтаунския унивеститет в периода от 1999 г. до 2000 г. Говори тайландски, испански, френски, украински, руски и български език.

By Admin