vum-logo-header-BG

На 11 и 12 април в курорта „Златни пясъци” се проведе първото национално състезание по хотелиерство и анимация. В категория „Най-добър млад хотелиер” взеха участие ученици от 28 средни училища в България, а  15 отбора се включиха в надпреварата „Най-добър млад аниматор”.

Като едно от водещите бизнес училища в Източна Европа и институция с повече от 20 години традиции в обучението на кадри за туризма, Висше училище по мениджмънт – Варна подкрепи събитието и даде стипендии на победителите в двете категории.

Ваучери в размер на 1000 Евро получиха Емилия Бозова от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Пловдив – победител в категория „Най-добър млад хотелиер“ и отбора на ПГТ „Д-р Васил Берон“, гр. Велико Търново, които заслужиха приза за „Най-добър млад аниматор“.

Стипендии в размер на 750 Евро бяха дадени и на подгласниците, а именно Борислава Койчева от ПГХТ „Акад. Н. Неделчев“, гр. Сливен и Лора-Мария Райнова от Софийска професионална гимназия по туризъм, както и отборите на ПГТ „Иван П. Павлов“, гр. Русе и ПГТ „Пенчо Семов“, гр. Габрово.

Инициативата за събитието е на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ и е резултат от липсата на реални възможности за изява и стимулиране на обучаващите се в някои изключително важни за туристическия бранш професии като хотелиерството и анимацията.

Стремежът на организаторите е тези състезания да се превърнат в ежегодни и традиционни, като в следващите години да бъдат разширени с участието и на други професии.

By Admin