vum-logo-header-BG

Висше училище по мениджмънт – Варна (ВУМ) за пореден път доказа високия си международен авторитет и получи признание за високото качество на обучение на студенти от цял свят в сфери като бизнес, мениджмънт и туризъм. Варненският университет е единствен в България, одобрен да участва в стипендиантска програма на Министерство на образованието и културата на Индонезия.

Нещо повече, ВУМ е сред университетите, които намериха начин да организират, фасилитират и реално да проведат мобилностите на индонезийските студенти, независимо от трудностите и ограниченията в условията на пандемия. В резултат на това, през настоящия семестър в институцията се обучават 5 студента от Индонезия, пристигащи от университетите Universitas Negeri Semarang, Universitas Diponegoro, Universitas Brawijaya, Universitas Presiden и Universitas Padjadjaran.

Индонезийските награди за международна студентска мобилност са под формата на стипендиантска програма на правителството на Индонезия за финансиране на индонезийски студенти за провеждане на мобилност в най-добрите университети в чужбина. Бакалаврите имат шанса да прекарат един семестър в партньорски университет в чужбина, за да учат, да опознаят културата на страната и да осъществяват практически задачи, да усъвършенстват уменията си и да работят в екип със студенти от цял свят.

Програмата се управлява от Генерална дирекция за висше образование (DGHE) към Министерство на образованието и културата (MOEC) на Индонезия и е отворена за студенти от всички индонезийски висши учебни заведения. През настоящия семестър 699 индонезийски студенти реализират мобилности в 36 университета от световна класа в 16 страни на 4 континента. ВУМ се нарежда в компанията на едни от най-елитните университети в света като Maastricht University, University of Edinburgh, Michigan State University, Boston University, University of York, Singapore Management University, University of British Colombia, University of Pennsylvania, Korea University, University of California – Denver, Sapienza University of Rome, University of York, University of Pisa, Abu Dabi University и други.

Дългогодишните усилия и активността на академичната общност на ВУМ за пореден път водят до международно признание. Не случайно университетът неизменно е в челото на международни класации и рейтинги, що се касае до критерий международна мобилност. Обучавайки студенти от над 50 държави, екипът на ВУМ залага на качествено образование, световни стандарти и мултикултурна атмосфера. Радваме се да посрещнем новите ни студенти от Индонезия в нашето голямо интернационално семейство!