vum-logo-header-BG
prof. Radev, VUM's president visiting universities in Brazil

Екип от Висше Училище по Мениджмънт, ръководен от ректора на ВУМ, доц. д-р Тодор Радев, бяха на посещение в Бразилия. Поводът на посещението на доц. д-р Радев и нашият директор по международно сътрудничество беше проектът за международна кредитна мобилност, която е част от програмата „Еразъм +“. Висше Училище по Мениджмънт и бразилския университет Pontifícia Universidade Católica do Paraná (PUCPR) работят в сътрудничество по този проект.

PUCPR е католически университет, намиращ се в Куритиба, Южна Бразилия. Университетът има 5 кампуса, които са домакини на повече от 30,000 студенти,  включени в 66 бакалавърски и 24 магистърски курсове.

По време на посещението, доц. д-р Радев имаше среща с директора на кабинета на международните отношения на PUCPR, Marcelo Tavora Mira, на която обсъдиха бъдещото сътрудничество на двата университета. По време на престоя си там, ректорът на ВУМ изнесе лекции на преподавателите за лидерство. Радваме се също, че през следващия семестър Висше Училище по Мениджмънт ще посрещне студент от PUCPR по международна програма за мобилност.

Екипът на ВУМ също посети Universidade Paulista (UNIP). Това е най-големият частен университет в Бразилия. Той има близо до 300,000 записани студенти в 27 кампуса. Тази обширна институция за висше образование предлага огромно разнообразие от програми и курсове в модерни съоръжения. Въпреки това UNIP работи главно като бизнес училище и също като ВУМ лекциите се провеждат извън работно време, така че студентите могат да имат пълно работно време и стажове. Часовете са сутрин до 9:00 часа и вечер след 18:00 часа.

By Admin