vum-logo-header-BG

Сътрудничеството между Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – България и Cardiff Metropolitan University (Cardiff Met) – Великобритания, предоставя на нашите студенти правото, след успешно завършване на 6 семестъра в преподаваните на английски език програми, да завършат с две бакалавърски степени – българска от ВУМ и британска от Cardiff Met. Нашите студенти се възползват от тази възможност вече 12 години. Сътрудничеството между двата университета, осигурява на студентите на ВУМ допълнителната възможност да изкарат програмата на Cardiff Met – MBA (Магистър по бизнес администрация) в България.

Академичният партньор на Висше училище по мениджмънт – Cardiff Met, е международно признат институт за висше образование с четири кампуса и над 11 000 студенти от 125 страни. На практика, Факултетът по мениджмънт е най-големият MBA факултет в Обединеното кралство. В момента точно този факултет е представляван от няколко дъщерни институции в няколко страни по света, сред които е и България – в рамките на партньорството между Cardiff Met и ВУМ.

Cardiff Met е създаден през 1865 година, а през 2007 г. е първият британски университет, който за пети път получава Почетен знак на правителството (Government’s Charter Mark for Excellence). ВУМ, заедно с останалите институции от академичната мрежа на Cardiff Met, се стреми да постави много високи стандарти, гарантиращи придобиването на отлично образование в съответствие с мисията на институцията и нейните основни ценности. В тази връзка Cardiff Met и неговите представители по света се фокусират предимно върху модули, които са насочени към професионална ориентация, и които са планирани и организирани в съответствие с възникващите нужди на съвременния бизнес свят.

Отличната подготовка на възпитаниците на Cardiff Met и на неговите стратегически партньори им дава преднина в света на бизнеса. Образователно-квалификационните степени, придобити в Cardiff Met служат като трамплин за успешно завършилите. Повечето от тях – над 95% – успяват да заемат мениджърски позиции в различни международни организации в рамките на шест месеца след приключване на обучението си.

Най-новите постижения на нашия стратегически партньор дават допълнителна сигурност и доверие в студентите с абсолютно заслужените класации и награди:

  • Cardiff Met е включен в номинацията за престижната категория „Университет на годината“ в наградите на Times Higher Education за 2021г.
  • В класацията на The Guardian, публикувана миналата събота, Cardiff Met имаше още едно силно представяне в The Guardian University Guide тази година, като се изкачи с 10 места в класацията на 62-ро място от 121 университета във Великобритания и на трето място в Уелс след Cardiff University и Swansea University. Този отличен резултат е следствие от най-високото изкачване на университета с 41 места в класацията за 2020ч.
  • В класацията Guardian League, Cardiff Met с бионауките си е на 9 -то място от 102 университета във Великобритания и на върха място в Уелс, докато програмите за здравни професии бяха оценени с 12-то място от 71 във Великобритания. Също така, клинични и здравните курсове са класирани в рамките на 501-600 място в света за втора поредна година в World University Rankings.
  • Според The ​​Sunday Times Good University Guide, публикувано през септември 2021 г., Cardiff Met запази позицията си на 79-то място от 135 университета във Великобритания, за втора поредна година, след големия ръст от 33 места в изданието на ръководството за 2020 г.
  • Cardiff Met се присъединява към Loughborough и Oxford в топ 10 на британските университети според класацията на студентите през август 2021г.
  • Cardiff Met е класиран най -добре в Уелс и седми в Обединеното кралство в класацията за 202ч. Uni Compare Top 100 university rankings 2021. Изкачвайки се с 51 места до 7-мо място във Великобритания (от 58-мо място през 2020г.), Cardiff Met е с най- голям скок в списъка и е пред University of Sheffield, Liverpool John Moores University, и University of Birmingham. https://www.cardiffmet.ac.uk/news/Pages/uni-compare-rankings-2021.aspx
  • Според Complete University Guide, Cardiff Met е вторият най-бързо проспериращ и изкачващ се университет във Великобритания (Юни 2021г.) Cardiff Metropolitan University записа още една силна година сред най-добрите университети, ставайки вторият най-бързо проспериращият и изкачващият се университет в класациите във Великобритания за 2022г. според Complete University Guide. https://www.cardiffmet.ac.uk/news/Pages/Complete-University-Guide-2022.aspx

By Admin